Logo
Sağlık Varsa Her Şeyimiz Var

Sağlık Varsa Her Şeyimiz Var

İçinde bulunduğumuz süreçte hepimiz  corona virüsü konusundaki gelişmeleri takip edip kendimizce önlem almaya çalışıyoruz.

Corona virüsü uzun yıllar sonra bile hepimizin hatırlayacağı, gelecek nesillere anlatacağımız  dünya çapında bir salgın. Bu süreçte de bir kez daha anladık ki sağlık varsa her şeyimiz var. Sağlıklıysak istediğimizi yapabilir, hayatımızı istediğimiz şekilde yaşayabiliriz. 

Hiç beklenmedik bir olay ufak detaylar sebebiyle öngörülemez sonuçlar doğurabiliyor. 

Önemli olan olay olduktan sonra keşke diyerek önlem almak değil, olay olmadan önce önlem alıp mümkün olduğunca olumsuz sonuçlar yaşamamaktır.

Sağlıklı olmak ve önlem almak kişisel seviyede yeterli değildir. Aile,  şehir, ülke ve dünya  çapında mücadele vermek gerekir.

Özellikle anne ve babaysanız geleceğimizin  teminatı , en değerli varlığımız çocuklarımızın sağlıkları için önlem almamız önceliğimizdir.

Çocuklarımız ilk doğdukları andan itibaren zamanlarının çoğunu onlar için anne babaları tarafından özenle hazırlanmış  ,bir numaralı sosyal alanları olan odalarında  geçirmektedir. Bilinçsiz üreticiler tarafından sağlık ve güvenlik dikkate alınmadan üretilen ve anne babalar tarafından bilinçsiz olarak satın alınan mobilyalar  çocuğunuzun  sağlığını olumsuz etkilemektedir 

Çocuklarınız için  mobilya alırken öncelikle dikkat etmeniz gereken sağlık ,kalite ve güvenliktir. Bebek mobilyalarında kullanılan malzemeler çocuk sağlığına uygun hammaddelerden üretilmiş olmalıdır

Uzun yıllar kullanabileceğiniz çocuklarınız la birlikte büyüyen kaliteli ve sağlıklı mobilya tercihi için önceliğiniz  MDF ve lake boyalı mobilyalar olmalıdır. Burada önemli olan bu mobilyaların çocuklar için uygun belgelere sahip olan hammaddelerden üretilmiş olmasıdır.

Çocuk mobilyalarında E1 sertifikalı MDF kullanılmalıdır. Anne babaların  çocuklarına mobilya alırken mutlaka E1 belgesini sormaları gerekir. Üretilen ürünlerde kullanılan malzemeler E1 standartları içinde midir ? Eğer öyle ise ilgili kuruluştan belgesi var mıdır diye sormalıdır.

Lam malzemelerde kullanılan  tutkal ve kimyasal maddeler formaldehit adlı kansorajen bir madde içermektedir. Bu maddenin bilinçsizce ve standart değerlerin üzerinde kullanılması çocuk sağlığını ciddi oranda tehdit eder ve kansere neden olabilir. vücuttaki pek çok doku ve organ üzerinde zararlı ve toksik etkiye sahiptir. Formaldehit değerlerinin belirli sınırları vardır. Standartlar bu değerin üzerine geçmemesini ister. E1  dediğimiz budur. Eğer bu değerin üstüne çıkarsa bu E2 dir.

Lake boya ham mdf nin hiçbir boşluk kalmayacak şekilde astar ve boya ile boyanmasıdır. Dolayısıyla  lake boya bir boya çeşidi değil boyama şeklidir. Bu üretim sisteminde kullanılan mdf nin her tarafı boya ile kaplandığı için kullanılan hammaddeden dışarıya kimyasal salınımı olamayacaktır. Ortaya çıkan üründe el işçiliği devreye girdiği için çocukların kullanımına uygun şekilde sivri kenarlar olmayacaktır. Çocukların kullanımına uygun sağlıklı,dayanıklı ve estetik mobilyalar ortaya çıkacaktır.

Bebek odası takımlarında kullanılan lake boyalar kurşun vb ağır metaller içermeyen malzemelerden üretilmiş antianserojen ve antibakteriyal içerikli olmalıdır. Kullanılan boylar Avrupa birliği standartlarına uygun EN 71.3 belgesine sahip olmalıdır. Toksik madde içermemelidir. Ağır metaller dokularda birikerek etkilerini yıllar sonra gösterebilir. Kronik hastalıklara yol açabilir ve DNA hasarına yol açarak kansorejen etki gösterirler.

Yeni doğduğu  dönemde  bilinçsizce ve gösteriş için aldığınız mobilyaları onun için hazırladığınız odaya yerleştirdiniz. Her anlamda savunmasız  yavrunuzu da bu odaya koydunuz , kapısını kapattınız ve bu odada nefes almasını sağladınız ?????   Siz ebeveyn olarak bilinçsizce yaptığınız yanlış seçimler sonucu çocuğunuza ne kadar büyük zarar verebileceğinizin farkında mısınız?

Unutmayalım ki anne ve baba olup bebeğinizi kucağınıza aldığınız andan itibaren onun yetiştirilmesi ile ilgili bazı şeyler gözlemleyerek, sorarak ve deneyimleyerek öğrenilebilir. Fakat sağlık ve güvenlik söz konusu ise daha sonrasında telafisi olamayacak sonuçlara katlanmak söz konusu olacaktır.

En kıymetli varlıklarımız çocuklarınızla birlikte huzur ve mutluluk içinde geçireceğiniz nice güzel günler dileklerimizle…

Moremo Kids Furniture

Pervin Katana 

Bunlara da göz at