Logo
Moremo Kids Kurucu Ortağından ailelere uyarı

Moremo Kids Kurucu Ortağından ailelere uyarı

Çocuklarınız Odasında Mutlu Olsun

Bebeklikten itibaren  düşünme ve sakinleşme için  odasına gönderilen  çocukların cezalandırma köşesi olarak gördüğü odasında keyifle vakit   geçirmesini beklemeyin !  22 yıldır çocuk ürünleri sektöründe faaliyetlerini sürdüren Moremo Kids Kurucu Ortağı Pervin Katana,   ceza olarak odalarına gönderilen çocukların odalarında ,ders çalışırken  mutlu olmadıklarını ve  rahatlıkla uykuya dalamadıklarını söyledi.

Çocuk için bir numaralı sosyal alanları olan odasının  çok önemli olduğuna vurgu yapan Pervin Katana, ailelerin sadece cezanlandırma  ve  düşünme için çocuklarını odalarına göndermemeleri uyarısında bulundu. Sektörde çeyrek asırı geride bıraktıklarını ve çocukların odalarında nasıl hissettikleri konusunda çok sayıda deneyimleri olduğunu vurgulayan deneyimli mobilyacı ve anne Pervin Katana;  Çocuğa verilebilecek en güzel hediye zamandır.  Aileler çocuklarıyla  vakit geçirmeye çalışsın.  Çocuğun odasında birlikte aktiviteler yapsın. Kitap okusun, müzik dinlesin. Evcilik oynasın. Araba yarışı yapsın. Çocuğunun odasına misafir olarak gitsin. Tüm bunlar çocuğun birey olmasında ve sorumluluk duygusunun gelişmesi adına büyük önem taşımaktadır diye konuştu.

AİLELER ÇOCUKLARI İÇİN DEĞİL KENDİLERİNE GÖRE ÇOCUK ODASI HAZIRLIYOR

Anne babaların çocukluğu ile kendi çocuklarının yaşadığı dünyanın çok farklı olduğuna işaret eden Pervin Katana “Günümüz çocukları bizim çocukluğumuzdan çok farklı yetişiyor. Daha şanslı mı ya da şanssız mı oldukları üzerine çok konuşulabilecek bir konudur. Ama gerçek olan günümüz çocukları sokak arkadaşlığının tadına varamayacak. Sokaklarda özgürce oynayamıyor. İp atlayıp bisiklete binemiyorlar. Pek çok etkenden dolayı çocuklarımızı site içerisinde, komşuluktan bi haber yaşam tarzımızda 10-15 m2 odalarına yerleştiriyoruz. Aileler bu alanı da depo olarak görüyor. Ne kadar çok eşya yerleştirebilirim diye düşünüyor. Çocuk için değil kendi kullanımlarına uygun çocuk odası hazırlama alışkanlığı maalesef ailelerde çok yaygın.  

Oysa ki doğru olan önce çocuğunuzu tanıyıp, onun hoşlandığı şeyleri çok iyi tespit edip, kendi başına rahatlıkla kullanabileceği; kaliteli, sağlıklı ve güvenli bir çocuk odası hazırlamaktır. Çocuklarımız dolabını kendisi yerleştirebilse, eşyalarını yardıma ihtiyacı olmadan alıp kullanabilse, yatağına kendisi girip yatabilse, kitaplığından kitaplarını kolayca alabilse, boyuna uygun çalışma masasında boyama yapabilse, oyuncaklarına rahatlıkla ulaşabilse bunları tek başına yapabildiğini gören çocuk o zaman gerçek anlamda özgüven sahibi olur. Odasını cezalandırma alanı olarak değil yalnızken ya da ailesiyle birlikte keyifle vakit geçirebileceği aktivite alanı olarak görür. Odasına onun zevkine göre yerleştireceğiniz objeler hayal dünyalarının çok daha zenginleşmesini sağlar.

Bu şekilde bir çocukluk geçiren birey kesinlikle ilerleyen dönemlerinde çok daha başarılı, çok daha ne istediğinden emin olacaktır.

Siz evinizin diğer alanlarını istediğiniz şekilde , kendi zevkinize uygun, istediğiniz kalitedeki malzeme kullanılmış mobilyalarla gönlünüzce dekore edin diyerek ailelere seslenen Pervin Katana,  lütfen  çocuklarınız için evlerinizde onlara özel yaşam alanı oluşturun. Onlar için  hazırladığınız odalarında önceliğiniz  çocuğunuz olsun. Çocuğunuz mutluluğu kendisinde, odasında ve ailesinde bulsun diyerek çocuk gelişiminde dikkatlerden kaçan çok önemli bir konuya dikkat çekmektedir.

Bunlara da göz at